mero0 عضو جديد
المشاركات : 6 العمر : 36 التسجيل يوم : 13/03/2011
| موضوع: طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى الأحد مارس 13, 2011 10:28 pm | |
| الكبدة الاسكندرانى
المقادير حسب عدد الاشخاص اللى سيتناولونها وانتى بعد اللى بتحدديها
انا هنا مستعمله كيلو كبده شمبرى او بتلو حسب ماترغبى
وتكون مقطعه شرائح رفيعه جدا وصغيره والجزار هو اللى بيقطعها لك فقط اخبريه انك تبى كبده اسكندرانى لانها مشهورة جدا
حبه فلفلة رومى منزوع منها البذور او لو حابه تتركيها ببذورها عادى
ملعقتين كمون ناعم
5 فصوص ثوم
معلقه شاى كسبره ناعمه
ملح
زيت للتحمير
الطريقه
نطحن الفلفل والثوم مع الكمون والكسبره والملح ولو تحبى الاكل حار تضعى قليل من الشطة الحارة
ونتبل بيهم الكبدة ونقلبها كويس ونتركها نصف ساعة او ساعة قبل التحمير
وتحمر على مرتين فى ربع كوب زيت فى كل مرة
وماتضعيها كثير على النار الا دقائق حتى ماتنشف منك ولا تغطيها بالغطاء
حاتاكلى احلى طبق كبدة مثل اللى ريحتها بتهف عليكى وانتى ماشيه من محلات الكبدة
وادعوا لى بالستر فى الدنيا والاخرة | |
|
أحمد مدحت نـــائب المديـــر
المشاركات : 7998 العمر : 36 التسجيل يوم : 09/11/2008
| موضوع: رد: طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى الأحد مايو 22, 2011 6:42 am | |
| | |
|
أحمد مدحت نـــائب المديـــر
المشاركات : 7998 العمر : 36 التسجيل يوم : 09/11/2008
| موضوع: رد: طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى الأحد مايو 22, 2011 6:43 am | |
| اللهم أسترنا معا يوم العرض عليك | |
|
مونى مشـرفة قسم الأسرة والطفل
المشاركات : 356 العمر : 30 التسجيل يوم : 10/06/2011
| |