كاسترد بالمكسرات
المقادير:
4 أكواب لبن كامل الدسم
1/4 كوب سكر
3 ملاعق كبيرة بودرة كاسترد
1/2 1 ملعقة صغيرة حبهان مطحون
مكسرات للتزيين؛ أي نوع أنت بتحبيه (جوز أو فستق أو عين جمل أو جوز الهند أو زبيب)
الطريقة:
1- سخني اللبن والسكر والحبهان في إناء، وسيبيهم على نار هادية لغاية ما يغلوا مع التقليب المستمر.
2- دوّبي بودرة الكاسترد في حوالي 4/1 كوب مية، وضيفيها تدريجياً إلى خليط
اللبن والسكر والحبهان، وخدي بالك إنك في الوقت ده تكون النار هادية،
وتقلبي بملعقة خشبية باستمرار علشان الخليط ما يلزقش.
3- سيبي الخليط ده يغلي على النار كويس، وبعد ربع ساعة شيليه من على النار،
وضيفي إليه ماء الورد، ورجعيه تاني على النار لمدة خمس دقائق كمان مع
التقليب المستمر.
4- بعد كده هاتي أطباق التقديم وصبيه فيها، وبعد ما يبرد زيني الأطباق بالمكسرات، وحطيه في الثلاجة وطلعيه عند التقديم.