كنافة مقلية بالكريمة والفاكهة
مقادير الكنافة:
مقادير الشربات:
1/2 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونة
فانيليا
طريقة عمل الشربات:
حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة، وبعد
كده ضيفي الليمون، وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، وحطي الفانيليا
وشيليه من على النار، وسيبيه لغاية ما يبرد.
طريقة عمل الكنافة:
1- اقلي الكنافة في زيت ساخن لغاية ما لونها يأخذ اللون الذهبي.
2- بعد ما لونها يبقى ذهبي شيليها من على النار وحطيها على ورق لامتصاص الزيت الزائد.
3- هاتي طبق الحلويات، وحطي فيه طبقة من الكنافة واسقيها بالشربات وهي سخنة
وحطي طبقة تانية من الكريمة والفاكهة وطبقة أخرى من الكنافة وزينيها من
فوق بالكريمة والفاكهة.