لقمة القاضي
المقادير:
كوب دقيق
كوب لبن
معلقة صغيرة خميرة
ذرة ملح
1/4 كوب زيت ذرة
مقادير الشربات:
1/2 كوب سكر
3/4 كوب مية
عصير ليمونة
فانيليا
الطريقة:
1- اخلطي الدقيق مع الخميرة مع الملح، وضيفي إليهم تدريجياً اللبن وهو
دافئ.. واعجني المقادير دي كلها مع بعضها كويس، وبعد كده غطيها وسيبيها
لمدة 3 ساعات علشان تتخمر.
2- بعد مرور 3 ساعات سخني الزيت، وبعد كده خدي معلقة صغيرة من العجينة دي واقليها في الزيت، وكرري الموضوع ده لغاية ما العجينة تخلص.
3- شيلي لقمة القاضي من الزيت، وحطيها وهي ساخنة في العسل أو الشربات، وبعد
كده شيليها منه، وحطيها في مصفاة علشان تتخلص من العسل أو الشربات
الزيادة.
4- بعد كده رصيها في طبق التقديم.. وبالهنا والشفا.
طريقة عمل الشربات:
حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة.. وبعد
كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، وحطي الفانيليا
وشيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد.